pátek 18. února 2011

Cesta z Dubaje do Narity, ubytování v Tokyu

S drobným zpožděním jsme odletěli z Dubaje. Přestože jsme půlku letu prospali, viděli jsme východ slunce nad Indií. Zbylou půlku jsme projedli, prokecali a snažili se z letušek dostat informace o tom, co vlastně napsat do kartiček, které nám daly k vyplnění (kartičky jsme pak odevzdali na letišti v Naritě).



Země vycházejícího slunce nás řivítala zapadajícím sluncem. Nejspíš jsme měli štěstí, protože přistávat právě v době západu slunce asi jen tak někomu nevyjde - bylo to super. Na letišti v Naritě jsme si pak prošli drobným zmatkem a k tomu "se" nám během cesty poničily kufry - to byl také pěkný zážitek. Naštěstí pro nás ale byli všichni Japonci, se kterými jsme něco řešili, velmi ochotní.



Cestu ze stanice Ikebukuro do Kimi Ryokan jsme našli úplně perfektně. K tomu jsme stihli ještě pár věcí vyfotit - paráda. Už jsme se ubytovali a teď píšeme ze společné místnosti v Ryokanu - je to tu celkem pěkné. Zítra nás od 09:00 čeká první trénink. Nejspíš strýčka pěkně překvapíme :)




A teď hurá převliknout se do kimon, které používají místo pyžama. Naše fotky v nich uvidíte v příštím díle :)


Začátek cesty

Tak už je to tady! Sedíme na letišti v Dubaji (je půl druhé ráno a máme tu 23 stupňů) a plníme si jeden z našich životních snů - cestu do země vycházejícího slunce. Výlet jsme plánovali už od června minulého roku a dle něj nás čeká 16 nocí v srdci Japonska - Tokyu. Naším hlavním cílem je studovat Aikido u pana Shishiya senseie. Samozřejmě se ale také chceme podívat po památkách města a jeho okolí - vše zajímavé, co uvidíme, si budete také moci prohlédnout v naší galerii.

Informace o našem ubytování a zbytku cesty do centra Tokya sem dáme hned, jakmile dorazíme do ryokanu.