úterý 1. března 2011

Výlet s přáteli do Ueno a Asakusa

Dnešní den si opravdu užíváme. Ráno v 9 hodin jsme měli sraz s našimi novými přáteli poblíž stanice Ikebukuro. S těmi jsme byli domluvení, že nás provedou v částech města Ueno a Asakusa. Společně jsme tedy metrem vyrazili do Ueno.

Poblíž zastávky metra v Ueno bylo tržiště, které mělo fakt super atmosféru. Poté jsme vyrazili do parku. Díky našim "průvodcům" jsme se nezdržovali focením parkovišť, které z venku vypadají jako chrámy, ale opravdu jen těch míst, které opravdy stály za to (slabý pokus o vtip). Celkem rychle jsme tedy parkem prošli a průběžně dostávali komentář k okolí. Nejspíš díky tomu, že ráno trochu pršelo, tak tu ani nebylo moc turistů. Když už jsme měli dost chození, vyrazili jsme mini autobusem do Asakusa, kde nás čekalo tržiště a opravdu velký chrám. Na tržišti jsme se zastavili u pár stánků. Přátelé nás pořád na něco zvali a opravdu bylo nebezpečné se podívat na stánek s jídlem, protože hned v tu chvíli už nám něco kupovali. Přestože jsme chtěli platit my, tak si stánkaři stejně brali peníze od nich. Snad jim to budeme moci jednou vrátit. Chrámy v Asakusa jsou naprosto úžasné. Protože všude bylo hodně lidí a všichni už jsme měli celkem hlad, tak jsme je prošli poměrně rychle. 

Přišli jsme do restaurace, kde byly švédské stoly a na nich jídlo, ze kterého jsme trochu znali možná tak zeleninu. Asi si dovedete představit, co pak vzniklo za šílené kombinace jídla na našich talířích. Nám to ale vůbec nevadilo, neboť všechno bylo vynikající. Nakonec jsme si dali všichni sklenku výborného vína. V průběhu celého oběda jsme si hodně povídali a tichá chvilka neměla šanci. Na úplný závěr jsme si na sebe vyměnili kontakty a pomalu se rozloučili. Upřímně doufáme, že budeme mít příležitost a ještě se někdy uvidíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat