čtvrtek 3. března 2011

Kawagoe

Včera jsme si udělali malý výlet do Kawagoe. Toto malé městečko se pyšní svou historií a to včetně dochovaných památek. Všichni nám říkali, jak je to tam krásné a tak jsme se hodně těšili.

Ráno jsme vyrazili kolem 9. hodiny. Z Ikebukuro jsme dostali pomocí Tobu Line přímo do Kawagoe a to s o třetinu nižší cenou než u všech jiných dopravců. Po příjezdu jsme ihned zamířili pro mapy do informačního centra, kde jsme si i lehce popovídali. Pomocí map jsme si naplánovali cestu přes všechny památky, snědli svačinu (sushi a něco sladkého) a pomalým krokem vyrazili.

Zajímavostí je, že tu jsou poměrně dlouhé ulice s tržišti, za kterými se vždy kousek schovávají chrámy. Trochu nás zamrzelo, když ve skoro každém chrámu stáli auta (jsou v nich parkoviště). Fotit jsme se tedy snažili tak, aby auta nebyly vidět. Avšak samotné chrámy a staré budovy byly krásné a určitě se podívejte do galerie, do které právě přidáváme fotky. Během necelých pěti hodin jsme měli prolezlé celé Kawagoe a pomalu se vydali zpátky směrem do Ikebukuro.

Po návratu do ryokanu jsme měli pár hodin na odpočinek. Vyřídili jsme si tedy maily, zálohovali si fotky, a pak šli na trénink. Měli jsme v plánu, že si po něm dáme někde pár piv, ale byli jsme z něj tak utahaní, že jsme si koupili jen piva v plechovce a zůstali v ryokanu. Po dvou pivech jsme padli za vlast a spali až do dnešního dopoledne. 



Dnes se budeme šetřit a možná odpoledne vyrazíme někam pro suvenýry. V každém případě chceme být plní energie na večerní trénink, protože dnes na něj snad dorazí i Jean-Michel Bovio, na kterého už se moc těšíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat