úterý 1. března 2011

Tradiční lázně

Dnešní večer jsme si opravdu užili! Na včerejším tréninku nám strýček řekl, že pro nás připravil plán na dnešní večer a pozval nás do tradičních lázní a na večeři. Lázně pro mě i pro Pepu to bylo zcela něco nového, a tak jsme se na ně strašně moc těšili.

V 18 hodin nás u ryokanu strýček se svou ženou vyzvedl autem a během půl hodiny jsme byli u lázní. Je to velký komplex na odpočinek, kde si kromě lázní můžete dopřát masáže, plavání, atd. Je tu také restaurace s výhledem do tradiční japonské zahrady. A právě do restaurace jsme zamířili hned po vstupu. Menu bylo v japonštině ale naštěstí s obrázky. Večeře byla jako všechno jídlo tady výborná a během ní jsme si výborně popovídali.

Ihned po večeři jsme zamířili do lázní. Strýček nám dal instrukce, jak to tady chodí. Samotné lázně jsou venku. Voda měla kolem 45 stupňů a to, že pršelo, nám vůbec nevadilo. Naopak to bylo příjemné. Hlavním tématem bylo Aikido a věci kolem. Strýček nám ochotně a trpělivě odpovídal na všechny naše otázky. Slíbili jsme mu, že si odpovědi nenecháme jen pro sebe a naopak o nich budeme dál přemýšlet a diskutovat s lidmi doma. 

Po lázních jsme zašli zpátky do restaurace na pivo. Byli jsme tak uvolnění a šťastní, že jsme ani nemuseli moc mluvit a bylo nám všem jednoduše fajn. Strýček nás poté odvezl zpátky před ryokan. Rozloučili jsme se, poděkovali a hned šli psát tenhle příspěvek. Dnešní den prostě stál za to!

Zítra plánujeme cestu do Kawagoe, tak nám držte palce, ať nám vyjde počasí. Díky a dobrou noc všem.

Žádné komentáře:

Okomentovat