úterý 19. března 2013

Hurá na sakury!

První zcela volný den. Probudilo nás sluníčko a už od rána bylo venku okolo 20 stupňů. Vyrazili jsme proto pro snídani jen v krátkých rukávech a musíme říct, že po těch dnech, kdy pořád foukal vítr, to byla velmi příjemná změna.

Během snídaně jsme se rozhodli vyrazit do Ueno parku fotit sakury. Protože dnes nebyl v plánu žádný trénink, vyhecovali jsme se a šli pěšky. Trvalo nám přibližně dvě hodiny, než jsme se skrze klikaté uličky dostali do 9 km vzdáleného parku. Už během cesty jsme byli celí zpocení a měli úplně mokrá záda - asi byla hloupost brát si dneska sebou mikinu, bundu a notebooky.


Když už jsme se blížili do cíle, cítili jsme se dost vyprahlí. Zachránil nás blízký 7-Eleven shop, ve kterém jsme koupili piváky. Ty jsme vypili hned na kraji Ueno parku, kde jsme si odpočinuli na sluníčku u fontány. Všude okolo bylo ohromné množství lidí, kteří zde odpočívali, hráli hry, fotily sakury a prostě relaxovali. Přidali jsme se k nim a půl hodiny jen tak proseděli a pozorovali, co všechno se kolem nás děje a dost se tím bavili.


Vzhledem k tomu, že bylo teprve okolo druhé hodiny odpoledne a my byli jen asi 4 km od císařského paláce, tak další plán byl jasný - projít Ueno park a znovu navštívit císařský palác. Během procházky parkem, jsme narazili na spoustu Japonek, které si chtěli povídat a také vyfotit - byla to sranda a fakt jsme si návštěvu parku užili. Pak nás zase čekal asi hodinový přesun k císařskému paláci.




Cestou jsme zjistili, že hned vedle něj je další park, ve kterém by mělo být hodně fontán. Protože jsme zde ještě nebyli, zamířili jsme nejprve sem. U fontán jsme se příjemně ochladili a zase si trochu odpočinuli. Pak jsme vyrazili k císařskému paláci, ale ten už byl zavřený. A to bylo teprve kolem čtvrté hodiny odpoledne. Trochu zklamaní ale zároveň už dost unavení jsme vyrazili směr metro, které nás poté dopravilo zpět do Ikebukuro.



Cestou z metra do ryokanu jsme si nakoupili pořádnou večeři, na kterou jsme se po příchodu hned vrhli. Během večeření za námi přišel Minato-san a nabídl nám výborný výlet - rád by nám ukázal venkov a místo, kde žije. Úplně nadšeni z této nabídky jsme se hned dohodli na termínu a už teď se strašně moc těšíme.


Na zítřek máme naplánovaný výlet a připojí se k nám Airi-san. Kam pojedeme vám teď úmyslně neřekneme - budete koukat!


2 komentáře:

  1. Vy si tam pěkně užíváte... :) Btw. všechno nejlepší k svátku (kterej máš tady dneska, nevím jak tam) ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky dík. Včera jsme to lehce oslavili - koupili jsme flašku whiskey, která je tu levnější než pivo :)

      Vymazat