úterý 19. března 2013

První trénink v Ikebukuro

Konečně jsme se vyspali! V posteli, resp. na futonu, a to celých 10 hodin, takže jsme si ke snídani koupili rovnou oběd - onigiri, jogurt, japonskou polévku a salát. Přecpali jsme se a to nám vydrželo až do odpoledne.

Měli jsme odpoledne úplně volné, a tak jsme po obědě v ryokanu přemýšleli co dál. Mezitím jsme se po dvou letech shledali s Minato-sanem - majitelem ryokanu. Bohužel jsme prohodili jen pár vět, protože měl plno práce. Hned ale začal plánovat nějaký společný výlet nebo trénink, takže určitě ještě bude příležitost si pořádně popovídat. Pak jsme zase přemýšleli, co dál.

Našli jsme kousek od ryokanu budo shop a protože máme v plánu koupit dva meče pro Tondu a Zuzumona, šli jsme se ze zvědavosti podívat, co mají v nabídce. Docela nás překvapilo, jak obchod vypadal - žádné sportovní centrum a místo toho spíš místo, které jako by bylo pro relax stvořené a připomínalo starou zbrojírnu - všude vystavené meče, jejich části a dokonce i brnění. Trochu to pak pokazily cenovky, po jejichž shlédnutí jsme se brzy dostali zpátky na zem. Koukali jsme po mečích a prohodili pár slov s majitelem obchodu, který uměl výborně anglicky a byl velmi ochotný. Koupili jsme černý suvenýr, na který budeme ještě deset dní čekat, a pak vyrazili směr Big Camera - velké nákupní centrum s elektronikou v Ikebukuro.

Co nás nenapadlo - vždyť tu někde taky musí mít masážní křesla. A taky že jo! Úžasný relax a Pepa dokonce začal chrápat. Pak jsme procházeli, co mají v nabídce a co prodávají - připadá nám tu všechno levnější. Pak už jsme se vrátili do ryokanu, počkali na Atsuko-san, která mi přinesla pas, a vyrazili jsme na trénink do senseiovo sky dojo.

Docela nás překvapilo, že když tu sensei není, tak na tréninky skoro nikdo nechodí - nakonec nás bylo pět. Trénink vedla Suzuki-san a tak jsme si i tak výborně zacvičili. 

Zítra máme poprvé úplně celý den volný, a protože chceme odpočívat a nabrat síly než dorazí Shishiya sensei, tak vyrazíme fotit sakury, které tu teď kvetou.


Žádné komentáře:

Okomentovat