sobota 23. března 2013

Shibuya park

Dnešní dopoledne jsme relaxovali. Psali jsme příspěvky a koupili si výborný oběd. Protože jsme chtěli trochu nabrat síly a venku svítilo sluníčko, rozhodli jsme se vyrazit do Shibuya parku, který už dobře známe.

V parku byla spousta lidí. Aby taky ne, bylo v něm krásně - všude rozkvetlé sakury, kolem kterých běhali fotografové a modelky. Pak tu také bylo dost lidí, kteří hráli na hudební nástroje, tancovali, jezdili na bruslích. Prostě bylo co k vidění a panovala tu pohodová atmosféra. 

Měli jsme z horka žízeň a tak jsme si zašli koupit pití do automatu. Pepa to vzal podle kvantity a doslova koupil zajíce v pytli, který měl ale o 100 ml víc než ostatní nápoje. Měli jste ho vidět, když se napil. Místo zeleného čaje mu přišlo, že pije vylouhované cigarety - podle něj nejhorší pití za jeho posledních 30 let. Doslova to popsal takhle "chutná to jako když ti někdo vysype do horký vody pytel vajglů a vyvaří to.". Po ochutnání jsme mu to jen potvrdil a bylo mi ho docela i líto - netrvalo dlouho a Pepa flašku vylil a šel si do ní natočit obyčejnou vodu. 


Prošli jsme parkem až k chrámu, kde se zrovna konala svatba. Sedli jsme si na lavičku a s otevřenou pusou pozorovali - docela zážitek vidět to naživo. Poté, co svatebčané odešli, zůstalo u chrámu pár krásných dívek v kimonech. Chvilku nám trvalo, než jsme jednu z nich ulovili... teda oslovili. Uměla výborně anglicky a ráda se s náma vyfotila. Evidentně měla radost, když jsme jí dali najevo, že jí to opravdu sluší. Pak už jsme vyrazili zpátky do Ikebukuro, protože jsme si potřebovali vyzvednout vyprané věci na cvičení.


Na tréninku jsme na začátku byli jen ve čtyřech - Shishiya sensei, Suzuki-san, Pepa a já. Začali jsme proto s Toho, kterému jsme se věnovali, dokud nepřišli děti. Bylo to super - individuální výuka. Sensei nám vysvětloval své myšlenky, které už znají lidé, kteří byli na jeho posledním semináři. K tomu přidal i pár perliček - už jste někdy cvičili techniky Aikido s wakizashi? Trénink jsme si jako vždy užili. Po jeho skončení jsme pomohli senseiovi s taškou a domluvili jsme se, že v pondělí půjdeme společně na oběd a pak koupit dvě iaita. Zítra nás čeká ranní trénink a pak asi další nezapomenutelná událost, na kterou jsme už teď natěšení jak malí kluci. Jdeme proto brzy spát a přejeme všem dobrou noc.

Žádné komentáře:

Okomentovat