pátek 22. března 2013

Seminář a trénink

Ve čtvrtek jsme pořád jen cvičili. Byli jsme pozváni na seminář Arisue senseie. To se přeci nedalo odmítnou a tak jsme natěšení vyrazili v půl dvanácté dopoledne na metro. Seminář začínal v půl jedné, ale jak je tu zvykem, začalo se až kolem půl druhé. Využili jsme toho a příjemně se před cvičením protáhli. Na seminář nedorazilo moc lidí, ale i tak jsme si během následujících tří hodin výborně zacvičili. Po semináři šli všichni fotit sakury (hanami) a pak pít do hospody. My jsme se k nim ale nepřipojili, protože nás čekal další trénink se Shishiya senseiem v Bunkyo.

Dali jsme si malou svačinu a dorazili akorát na půl sedmou, kdy začal dětský trénink. Sensei jako vždy dováděl s dětma a my už se k němu pomalu přidáváme - děti se nás už tolik nebojí, takže se docela bavíme. Zacvičili jsme pár technik, mezi kterými se vždy hrajou nějaké malé hry. Na trénink pro dospělé nedorazilo moc lidí a sensei pro nás měl připravené koshi-nage. Pěkně si s námi zaházel a my se to pak snažili zacvičit společně s Johnem, který umí perfektně anglicky. Po tréninku jsme dostali vytisknute mapy, jak se dostat do pátečního a úterního dojo. To pro nás byla novinka, protože tréninky se senseiem jsou tu teď šestkrát týdne - pecka! Do konce našeho pobytu budeme každý den, který budeme v Tokyo, cvičit.








Cestou do ryokanu jsme si koupili flašku whiskey na drobnou oslavu. Vypili jsme půlku a dali si po celkových šesti hodinách cvičení oddych.

Žádné komentáře:

Okomentovat